Reizen
- Anders reizen
Anders Reizen is een site voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. De landenindex van het reismagazine bevat inmiddels meer dan 200 uitgebreide reisverslagen met veel fraaie foto's, reistips en praktische informatie.
- Hoe aard ik na een wereldreis weer thuis
Een Boeing koerst aan op Schiphol, het einde van je reis komt snel dichterbij. Met gemengde gevoelens bekijk je het verkavelde landschap onder je. Je weet niet of je blij moet zijn of juist verdrietig. Bij reizen hoort thuiskomen. Zodra je voet op Nederlandse bodem hebt gezet, komt er heel wat op je af. Praktisch én mentaal. Deze hoedoe helpt je na een lange reis weer te aarden.
- Hoe blijf ik in contact met het thuisfront
De tijd dat je je op reis mijlenver van de bewoonde wereld waande is dankzij de telecommunicatie voorgoed voorbij. E-mail, sms, bloggen: contact houden met het thuisfront is vanaf de meeste wereldplaatsen een makkie. Buit de diverse contactmogelijkheden uit en laat de thuisblijvers op allerlei manieren meeproeven.
- Hoe emigreer ik naar het buitenland
"Emigreren is behoorlijk ingrijpend, zowel praktisch als emotioneel", zegt Thomas Roebroeck uit ervaring. De emigratiecoach emigreerde eind 2006 met zijn partner naar Italië. Geweldig dat zeker, maar van een leien dakje ging het niet. Hier lees je hoe je het doet en wat er op je afkomt. Op praktisch gebied én emotioneel. Want je praat met een coach of niet.
- Hoe ga ik om met opdringerige verkopers en sjacheraars
De wereld zit vol lieve, nieuwsgierige mensen. Maar ook met ritselaars, klantenlokkers, sjacheraars en opdringerige verkopers. Hoe kun je voorkomen dat je uit je slof schiet?
- Hoe gedraag ik me in een andere cultuur
De ene vakantieganger past zich gemakkelijk aan, de ander snapt er geen sjoege van en lijkt ook geen moeite te doen om de andere cultuur te begrijpen. Dat verschil tussen vakantiegangers heeft te maken met cultuurgevoeligheid en die krijg je van huis uit mee of juist niet. Hoe ben je opgevoed? En werd er thuis met respect over andere culturen gesproken? Ook je karakter is van invloed op de mate waarin je openstaat voor andere culturen. Iemand die zich met gemak overal aanpast reist zonder moeite, en met een eindeloos plezier de wereldbol over. Deze hoedoe leert je waarop je moet letten om je aan te passen aan een andere cultuur.
- Hoe houd ik hinderlijke types op afstand
Vrouwen alleen op reis hebben soms last van mannen. Onzin om daarvoor thuis te blijven, want het komt gelukkig maar zelden tot grove handtastelijkheden of lichamelijk geweld. Maar toch! Zo houd je bronstige mannen, smeerlappen, hitsige dronkaards en andersoortige, opdringerige types op afstand.
- Hoe kies ik de juiste bagage voor een wereldreis
Mijn tante gaat op reis en ze neemt mee... Paklijsten en tips, het Internet staat er vol mee. Maar wat is echt belangrijk? Wat moet er in je rugzak als je voor langere tijd gaat rondreizen? Zes wereldreizigers geven een inkijkje in hun bagage. Tips en weetjes over: Wat moet er per se mee? En wat is volstrekt overbodig?
- Hoe kies ik de juiste rugzak
Je gaat op reis, uit wandelen, klimmen of trekken. Niks belangrijker dan je rugzak, want verkeerd gekozen kan zo’n ding je vakantie of uitstapje aardig verpesten. Rugzakken zijn er in vele maten en modellen. Hoe kies ik de juiste rugzak? Wat essentiële vragen en weetjes.
- Hoe leg ik onderweg contact
Als je je op reis openstelt voor anderen, zul je nooit vereenzamen. Maar de een is wat spontaner dan de ander. Een hoedoe vol tips en trucs om anderen te ontmoeten. Zo ga je naar huis met een dagboek vol nieuwe adressen.
- Hoe overleef ik een gammele bus
De wereld bereizen met een lokale, kleurig beschilderde, rammelende bus. Vol kippen en couleur locale. Puffend en zwetend op een dun kussentje op het motorblok. Of op een gammele achterbank die je na elke kuil lanceert. Zeer oncomfortabel, maar volgens velen het summum. Waarom? Omdat het zo goedkoop is. Omdat je zo overal komt en je goed kunt proeven van het echte leven. En! Zo ontmoet je veel lotgenoten. Lekker loom bussen dus, maar onthoud de volgende weetjes.
- Hoe overleef ik een trektocht door de bergen
Myra de Rooy is een bergbeklimster pur sang. Bergpassen, wapperende gebedsvlaggen en pelgrimsoorden behoren tot haar favoriete reislandschap. In 1988 nam de sportieve Amsterdamse deel aan de eerste Nederlandse Vrouwen Expeditie naar de top van de Chamlang, een 7000-er in Nepal. Een heldhaftig klimster over de do's en don'ts bij het bergwandelen. Zo hou je het plezierig te midden van onvoorspelbare bergen.
- Hoe pak ik een rugzak in
Een rugzak met zware bepakking die verkeerd is ingepakt, draagt als een knellende schoen. Je wordt er bloedchagrijnig van en zo'n stemming kan jouw vakantie en die van je (eventuele) reisgenoot goed verpesten. De perfecte inpakmethode bestaat niet, maar er zijn vuistregels. Deze hoedoe leert je welke. Zo pak je je rugzak in wil hij ‘lekker’ dragen.
- Hoe reis ik ecofabulous
Er zijn een heleboel manieren om milieuvriendelijk en relaxed te reizen. Geen massatoerisme, geen uitbuiting, minder milieuvervuiling. Gewoon genieten en ontspannen op een duurzame manier, met een tikkeltje glamour.
- Hoe reis ik veilig
Beroofd, portemonnee gerold, camera gejat. Begluurd, achtervolgd of onzedelijk betast. Reizen is leuk, maar best wel gevaarlijk. Toch? Welnee! Elke reis is precies zo netelig als je hem zelf maakt. Hoe reis ik veilig? Tips en trucs voor vertrek en onderweg.
- Hoe spaar ik voor een wereldreis
Een stappenplan met tips om creatief te sparen voor een lange wereldreis.
- Hoe verzeker ik mezelf voor een lange reis
Tijdens je werk of studie in het buitenland, vrijwilligerswerk of wereldreis kun je pech hebben. Al moet je daar niet vanuit gaan, tref wel goede voorzorgsmaatregelen, want dat verzacht de pijn. Het uitzoeken van een passende verzekering hoort bij een gedegen voorbereiding. Reizen met een goede reisverzekering is reizen zonder zorgen.
- Hoe vier ik mijn vakantie zonder geld @ Besparen / bezuinigen
Je hebt vakantie, maar geen cent te makken. Goedkoop vakantie vieren kan. Op velerlei manieren. Hoe creëer je een vakantiegevoel zonder geld? Wat inspiratie voor een bijna gratis vakantie.
- Hoe voorkom ik malaria
Niemand wil het hebben en de Tropica-versie is de volksvijand van iedere tropenreiziger. Zonder tijdige behandeling kun je er binnen een week aan dood gaan. Malaria Tropica is de ergste, daarnaast zijn er nog twee niet levensbedreigende soorten. Weet je wie de boosdoener is? De malariamug. Hij brengt de parasieten van mens tot mens over en het is dus zaak om je tegen deze creep te beschermen. Hoe kun je malaria voorkomen?
- Hoe werkt een fooi? @ Geld (Engels)
Wie geeft wie een fooi en waarom? Hoe is die gewoonte ontstaan? En wat kun je doen om een grotere fooi te krijgen, bijvoorbeeld als je in de horeca werkt?
- Hoe werkt een zakkenroller? @ Wet en recht (Engels)
Het is verbazingwekkend hoe makkelijk iemand je portemonnee kan stelen. Hoe doen zakkenrollers dat precies? Welke trucs gebruiken ze?
- Hoe word ik wereldreiziger
Steeds meer mensen willen zo aan het doffe harnas van de werkweek ontglippen. En geef ze eens ongelijk", zo zegt Marcel Gansevoort. De initiatiefnemer van reisomdewereld.nl is ook samensteller en auteur van het boek 'Hoe word ik wereldreiziger?'. Met deze hoedoe geeft hij beginnende wereldreiziger een vertrekpunt. Omdat er meer is dan het keurslijf, de regelmaat.
- Reisadviezen @ Landen en regio's
Reisadviezen van de Rijksoverheid voor verschillende landen, op basis van officiële informatie van de ambassades.
- Reiswoordenboek
Hier krijg je verklaringen voor allerlei termen waarmee de reiswereld je om de oren slingert.
- Reizen, wonen en werken in het buitenland
Voorlichting van de Rijksoverheid over de risico's van reizen naar het buitenland en de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen.
- Wereldfietser: vereniging voor fietsreizigers @ Fietsen
Een vereniging van fietsers die de hele wereld over gaan. In het forum worden verhalen en tips uitgewisseld.
- Ziekten op reis
Op deze website van het LCR wordt informatie gegeven over de risico's en preventieve maatregelen voor reizigers. De informatie op deze site is bedoeld voor reizigers zelf en geeft een indruk van de maatregelen die in het algemeen aanbevolen worden.
Bron: www.leren.nl/rubriek/vrijetijdsbesteding/reizen/
Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon