Vrij beschikbare software met broncode is voor het onderwijs interessant omdat er geen dure commerciƫle licenties nodig zijn en omdat de beschikbaarheid van broncode bij technische vakken en opleidingen educatieve waarde heeft. Bovendien kunnen partijen in en rond het onderwijsveld - al dan niet met internationale samenwerking - onderwijssoftware ontwikkelen volgens het open source-model, bijvoorbeeld als die software in de markt niet beschikbaar is.
Open source software in het onderwijs
- ILIAS @ Elektronische Leeromgeving (ELO) (Engels)
Een web-based open source leerplatform. Gebruikers kunnen online lesmateriaal creƫren en bewerken met behulp van een gewone web browser. Daarnaast biedt het pakket functionaliteit voor samenwerken en communiceren.
- OpenUSS (Engels)
Een content management systeem voor de portal van een universiteit, faculteit of instituut.
- Waarom zouden scholen open source software moeten gebruiken? (Engels)
Een pleidooi voor open source software in het onderwijs, zodat studenten door de vrije uitwisseling van broncode van de software kunnen leren.
- Website@School
Een web content management system (cms) voor basisscholen. Het is gratis te downloaden en geheel open-source. Dat betekent dat u er niet alleen niet voor hoeft te betalen, maar het ook vrij kunt verspreiden en aanpassen aan uw eigen wensen.
Bron: www.leren.nl/rubriek/onderwijs/ICT_en_onderwijs/tools/oss_onderwijs/
Copyright © 1999-2024 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon